Historiek

De Club HVCB is in 1972 opgericht door 4 liefhebbers van oude voertuigen :

Jean-Marie Van Boxmeer, Guy Gilias (†), Honoré Pieters (†), Patrick Van der Stricht (†), kot daarna vergezeld door Jean Van Thilborgh.

fond2In die periode bestond enkel de Veteran Car Club Belgium, die wagens gebouwd voor 1930 toeliet tot haar manifestaties. Nochtans was de interesse voor wagens gebouwd na 1930 en voor na-oorlogse wagens groeiend. Dit werd dan ook de periode vastgelegd in de statuten van de HVCB.

In deze na-oorlogse periode overheersten wagens van amerikaanse oorsprong, evenals sportieve engelse en franse auto’s.

In het begin waren er slechts statische bijeenkomsten, wij brachten de zondag door in een aangename omgeving, waarbij gastronomie nooit ontbrak en gevolgd werd door eindeloze discussies over de kwaliteiten van de aanwezige voertuigen.

Onder impuls van de verschillende voorzitters

pp4

is de club na meer dan 40 jaar gegroeid en zijn activiteiten uitgebreid, zoals meerdere ééndaagse rally’s, week-ends en een jaarlijkse rally van een volle week, de May 1 Meet (rondrit in europese landen).

De club is mede-stichter van de FIVA (internationale federatie voor oude voertuigen) en van de BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen), nu BEHVA (Begian Historic Vehicle Association).

De bulletin van de twintigste eeuw waarvan nummer 80 het laatste is, werd door en almanak vervolgd.

 

bulletin 80

Dank aan onze sponsors

interparking 270X191oldtimerfarm 270X191Porsche Logo 270X191touring mr 270X191